Del:
Aktuelt |

Stortinget har vedtatt å bestille nye tog til Rørosbanen

Et enstemmig Storting vedtok denne uken at Norske tog får handlingsrom til å bestille nye fjerntog til Rørosbanen.

Del:

- Dette er en gladnyhet for alle som er opptatt av å få et bedre togtilbud i Norge. Vi i Norske tog står klare til å følge opp Stortingets ønske om nye bimodale tog til Rørosbanen, og vil begynne på dette arbeidet sammen med Jernbanedirektoratet, sier administrerende direktør i Norske tog, Øystein Risan.

Norske tog inngikk tidligere i år en kontrakt med den sveitsiske togprodusenten Stadler om levering av inntil 100 nye fjerntog. Det skal nå utløses opsjoner i denne kontrakten som vil sikre tog til Rørosbanen. Norske tog antar at det vil bli tilsvarende tog som allerede er bestilt til Nordlandsbanen for å utnytte kontrakten på best mulig måte. Hvordan togene vil bli utformet i detalj vil Norske tog raskt gå i dialog med Jernbanedirektoratet og SJ for å avklare.

-Med nye fjerntog på Rørosbanen ligger alt til rette for å ta opplevelsen, komforten og kvaliteten for de reisende til et helt nytt nivå, sier Risan.

Det tar tid å designe, produsere og teste tog. Det skal leveres 13 elektriske tog til Bergensbanen, Sørlandsbanen og Dovrebanen. Det skal videre leveres fire bimodale tog til Nordlandsbanen, hvor togene for lengst har nådd sin tekniske levealder. Togene til Rørosbanen vil bli produsert fra 2028 og det er realistisk at togene kan settes i trafikk fra 2029.