Del:
Aktuelt |

Brukertester stoler til nye fjerntog

Norske tog har invitert passasjerer, operatører og tog-entusiaster til å teste stoler til de nye fjerntogene, FLIRT Nordic Express. Og tilbakemeldingen fra testpanelet er veldig klar – stolene må kunne justeres.

Del:
Testpanel stoler

TESTPANEL: Norske tog har invitert passasjerer, operatører og tog-entusiaster til å teste stoler til de nye fjerntogene.

Arbeidet med anskaffelsen av de nye fjerntogene er godt i gang, og prosjektet er nå inne i en fase hvor seter til de nye togene skal utformes. Valg av togseter er spennende, viktig og ikke minst vanskelig fordi alle har ulike kropper som reagerer forskjellig på hvorvidt en stol er god å sitte i eller ikke.

- De nye fjerntogene skal gå på norske skinner i mer enn 30 år fremover. Å sikre at setene blir best mulig for flest mulig, er avgjørende for å nå målet om å få enda flere til å velge tog fremfor bil eller fly, sier Sille Svenkerud Førner, prosjektleder i Norske tog.

  De siste ukene har Norske tog derfor invitert folk med ulik høyde og kroppsfasong til å teste sittekomforten på stolprøver fra tre ulike leverandører.

  Mange hensyn som skal ivaretas

  Det er mange hensyn som skal ivaretas i utformingen av togstoler. Når det skal være to stoler på hver side av midtgangen, samtidig som midtgangen skal være bred nok til å bevege seg i, enten du jobber ombord, eller om du for eksempel har med deg mye bagasje, setter det tydelige begrensninger på hvor brede setene kan være. Målet er å finne et kompromiss mellom brede fine seter, gode armlener, litt luft imellom hvert sete, og en stor nok midtgang å bevege seg i.

  - I en slik prosess er det utrolig verdifullt og helt avgjørende å få tilbakemeldinger fra et utvalg mennesketyper på hvordan de opplever komforten i toget, forklarer Alexander Schybergson, som er industridesigner for de nye fjerntogene.

  Testpanel stoler til fjerntog

  TILBAKEMELDING: Testpanelet ble spurt om å gi tilbakemeldinger på hvordan de opplevde sittekomforten i stolprøver fra tre ulike leverandører.

  Justerbarhet viktig

  Norske tog er svært fornøyd med innspillene de har fått fra et relativt samstemt testpanel bestående av operatører, passasjerer og tog-entusiaster.

  - Muligheten til å justere sete, rygg og nakkestøtte både for god sittestilling ved lange reiser og for en god sovestilling er gjengangeren i tilbakemeldingene, forklarer industridesigneren.

   På bakgrunn av tilbakemeldingene skal Norske tog nå velge stol-leverandør som de skal jobbe sammen med for å skape en stol som er best mulig for flest mulig på lange reiser.

   Se en filmsnutt fra stoltestingen under.


   Kontaktperson

   Sille Svenkerud Førner
   Sille Svenkerud Førner
   Senior prosjektleder