Del:
Aktuelt |

Norges største innkjøpsavtale for tog signert

Norske tog har i dag signert avtale med Alstom om kjøp av 30 nye lokaltog, med opsjon på å kjøpe ytterligere 170 tog. De 30 første togene skal trafikkere på Østfoldbanen.

Del:
Illustrasjon av Coradia Nordic

- I dag er en stor dag for alle jernbane-entusiaster i Norge! Nå er vi kun noen få år unna å kunne tilby togpendlere i Oslo-regionen nye lokaltog med bedre komfort, bedre kapasitet og bedre nettdekning, sier Øystein Risan, administrerende direktør i Norske tog.

  Rammeavtalen har en estimert totalverdi på over 2O MR NOK, inkludert den første bestillingen på 30 lokaltog med tilhørende kostnader oppimot 3,8 MR NOK, og blir med dette det største innkjøpet i Norsk jernbanehistorie.

  Alstom, som er en av verdens største togprodusenter, vant konkurransen om nye lokaltog etter en totalvurdering av kvalitet og pris.

  Den nye togtypen Coradia Nordic er spesialtilpasset for å tilfredsstille alle krav til kapasitet, kundetilfredshet og tekniske løsninger på det norske jernbanenettet. Toget har en topphastighet på 160 km/t, som sikrer en effektiv, men komfortabel reise i et romslig og avslappende togsett. Hvert togsett vil bestå av seks vogner med en total kapasitet på 778 passasjerer – en økning på nærmere 40 prosent sammenlignet med togene som nå erstattes.

  De nye togene settes i produksjon i 2023. De første togene skal til Norge for testing i 2024 og togene skal leveres og settes i trafikk i 2025.

  Kontaktperson

  Iren Marugg
  Iren Marugg
  Juridisk Direktør