Del:
Aktuelt |

Seks leverandører skal konkurrere om å levere 200 lokaltog

Norske tog AS skal anskaffe 30 nye lokaltog med opsjon på ytterligere 170 tog. Togene skal etter planen leveres i 2023 og skal erstatte dagens lokaltog Type 69 på linje L2 Stabekk - Oslo - Ski. Seks leverandører er nå prekvalifisert for å gå videre i anbudsprosessen.

Del:

- Norske tog er svært godt fornøyd med interessen fra leverandørmarkedet. I prekvalifiseringsrunden har vi spesielt vektlagt at leverandørene har tilstrekkelig erfaring fra prosjekter som er relevante for vår anskaffelse og at de har tilstrekkelige økonomiske muskler for gjennomføringen. Vi går nå videre med et relativt stort antall leverandører for å få en best mulig konkurranse, sier administrerende direktør i Norske tog AS, Øystein Risan.

Dette er de seks leverandørene som er prekvalifisert til å levere tilbud på nye lokaltog, i alfabetisk rekkefølge:

  • Alstom Transport
  • Bombardier Transportation
  • Construcciones Auxiliar De Ferrocarrilles (CAF)
  • Hitachi Rail
  • Siemens Mobility
  • Stadler Rail

- En ny generasjon lokaltog skal gi bedre kapasitet, bedre komfort og bedre nettdekning. Dette handler om å gjøre folks reisehverdag enklere og bedre. De nye lokaltogene skal ha en topphastighet på minimum 160 km/t og gjerne opp mot 200 km/t, sier administrerende direktør i Norske tog AS, Øystein Risan.

De nye lokaltogene, Type 77, vil bli maksimalt 110 meter, som er 33 meter lenger enn dagens lokaltog. Med gode ståplasser vil totalkapasiteten i et togsett bli 700-800 passasjerer eller mer, mot dagens ca. 570 stå – og sitteplasser. Andre kriterier som vil bli vektlagt i konkurransen, i tillegg til pris, er muligheten for korte stasjonsopphold og rask akselerasjon og oppbremsing.

Leverandørene skal presentere sine tilbud for Norske tog i oktober og det er planlagt tildeling av kontrakt i begynnelsen av 2021.

For mer informasjon, kontakt:

Øystein Risan
Administrerende direktør Norske tog AS
Tlf: 916 51 134